Gewoonten, gebruiken en voorkeuren die ons onbewust schaden


Iedereen weet dat drugs schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Maar iedereen categoriseert drugs als iets anders en vaak zijn we ons niet bewust van wat we onszelf eigenlijk aandoen. Schadelijke stoffen zijn overal en we vinden ze meestal lekker.

Veel mensen verachten zuiver, smaakloos water en drinken alleen suikerhoudende dranken. Deze zijn echter schadelijk voor de gezondheid. Af en toe een colaatje drinken op reis is prima. Maar het elke dag drinken? Zeker niet doen. Waarom niet? Verschillende onderzoeken hebben bevestigd dat er een verband is tussen het drinken van gezoete dranken en de ontwikkeling van kanker. Of het nu gaat om alvleesklierkanker, prostaatkanker of borstkanker, gezoete dranken spelen een rol. Dus als je een glas Fanta in je hand hebt terwijl je rokers veroordeelt, ben je misschien behoorlijk hypocriet. Een ander gezondheidsrisico is de ontwikkeling van diabetes veroorzaakt door suikerhoudende dranken. Deze dranken bevatten buitensporige hoeveelheden suiker. Verliezen drugsverslaafden snel hun tanden? Maar suikerhoudende dranken hebben hetzelfde effect, ze vernietigen tanden heel snel en onomkeerbaar. Ze kunnen hun tanden poetsen, maar ze kunnen deze effecten niet stoppen. Maar dat is nog niet alles. Mensen die zich overgeven aan suikerhoudende dranken hebben vaak overgewicht of obesitas. Zelfs als ze de hele dag alleen maar gezond eten en veel groenten eten, als ze dat wegspoelen met suikerhoudende dranken, is hun dieet nog maar half zo effectief. En het belangrijkste is dat dranken met toegevoegde suikers net zo verslavend zijn als elke andere drug.

chlapec pije colu

Bruin worden

Bruin worden is erg populair onder mensen die geen tijd hebben om uren in de zon door te brengen of die bruin willen worden voordat de zomer begint. Is het je echter wel eens opgevallen dat mensen die vaak naar de zonnebank gaan er ouder uitzien? Dat klopt. Zonnebanken versnellen niet alleen de veroudering van de huid, ze kunnen ook zonnebrand en huidkanker veroorzaken. Een geleidelijke, natuurlijke bruining met de juiste zonnebrandcrème is immers gezonder.

káva s mlékem

Koffie

Koffie is als een drug op zich, maar in de juiste hoeveelheid en van goede kwaliteit kan het zelfs heilzame effecten hebben. Het drinken van koffie met melk kan echter aanzienlijke gezondheidsproblemen veroorzaken. Dit komt omdat koffie met melk zuur creëert, wat spijsverteringsproblemen kan veroorzaken zoals diarree, constipatie en krampen, en ook de alvleesklier en de galblaas kan beschadigen. Als je je geen dag zonder koffie kunt voorstellen, drink het dan. Je zult snel aan de smaak wennen en niets anders meer willen drinken.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten