EilandhuisDenk na over wat je doet in je leven en hoe dat de natuur beïnvloedt. Ben je van plan om een huis te bouwen maar past het niet in het plaatje Wil je iets dat in harmonie is met de natuur? Zo ja, dan is er een mogelijkheid voor jou: een huis op een eiland. Er zijn er tot nu toe maar een paar in Tsjechië. Het is ook voordelig als je bijvoorbeeld land hebt dat niet is ingezaaid. Het installeren van nutsvoorzieningen kost meer dan een eilandhuis.
Een eilandwoning is een huis dat zelfvoorzienend is in alle energie en geen nutsvoorzieningen nodig heeft . Dus waar moeten we rekening mee houden? Waar komt alle energie vandaan?
solární energie na střeše

Pompenergie
Het belangrijkste is water. Zonder water kan er niet gebouwd worden. Drinkwater komt uit je eigen bron. In plaats van riolering kun je bijvoorbeeld een rioolwaterzuiveringsinstallatie hebben. Energie voor het huis wordt geproduceerd door zonnepanelen . Dit is passieve energieopwekking: de zonnepanelen ontvangen energie van de zon, maar produceren ook energie als de zon niet schijnt. Het hele jaar door.
Hoe zit het in de winter, als er sneeuw op het dak ligt? Daarvoor kun je een generator aan de achterkant van het huis installeren. [Je hoeft je geen zorgen te maken dat je doodvriest. De warmte wordt uit de boiler gehaald, verwarmt het water en gaat rechtstreeks naar het verwarmingssysteem . Je kunt ook een open haard gebruiken. Dit is een romantischere optie, maar vereist wat meer werk.
chatka v zimě
Nadelen
Zijn er ook nadelen? Een klein nadeel is dat je energie moet besparen, vooral in de winter. [39] En misschien moet je het bakken van kerstkoekjes overslaan. Er wordt het hele jaar door energie geproduceerd, maar veel minder in de winter. [40] Met rioolwaterzuiveringsinstallaties kunnen [41] geen chemische schoonmaakmiddelen meer worden gebruikt [42]. Uiteindelijk zou dit een voordeel kunnen zijn. De natuur zou ons dankbaar zijn en we zouden talloze manieren kunnen bedenken om zo milieuvriendelijk mogelijk te wassen en schoon te maken. [Met een huis op een eiland hoef je je geen zorgen te maken over het opofferen van comfort tot het uiterste. Je kunt het grootste deel van je energie besparen zonder je levensstandaard in gevaar te brengen.
Het hele besturingssysteem van deze huizen is gebaseerd op opslagbatterijen. Het klinkt misschien eenvoudig, maar het is echt zo eenvoudig.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten