Is het bos echt de “longen van de planeet”?

de laatste jaren zijn mensen zich steeds meer bewust van hoe kwetsbaar de natuur is en wat de vernietiging ervan voor ons betekent. Daarom worden er steeds meer stemmen gehoord, en we moeten het beschermen, het in zijn oorspronkelijke staat herstellen en de schade herstellen die we hebben veroorzaakt.

1. Een van de recente “moderne” zeer populaire oplossingen is het planten van bomen. De reden is dat ze zuurstof produceren. Velen noemen dichte regenwouden de \’longen van de planeet\’, wat in dit geval betekent dat ze de meeste zuurstof produceren terwijl ze schadelijke kooldioxide uit de lucht persen.

typický český les

natuurlijk is dit allemaal waar. Maar het is niet waar dat de boom de grootste zuurstofproducent op aarde is. In feite, zelfs zonder hen, wordt berekend dat er hier een voldoende hoeveelheid is, en de natuur past zich er in de loop van de tijd aan aan – natuurlijk betekent het dat het verlies van bomen in onze handen het uitsterven van vele soorten betekent, en het leven zal een beetje moeilijk voor ons zijn.

zo ja, wie is dan de grootste zuurstofproducent op aarde? Door wie kunnen we ademen? Natuurlijk hebben planten hier een aanzienlijk aandeel in, maar ze zijn zeker niet de belangrijkste factor. Omdat mensen vergeten dat \’ s nachts het proces wordt omgekeerd, en planten verbruiken zuurstof en geven kooldioxide af. Wie is de belangrijkste producent van zuurstof?

světélkující plankton

het zal je misschien verbazen, maar het is zeewier en fytoplankton. Zij zijn de echte longen van de planeet. Maar het probleem is dat ze niet “mooi” genoeg zijn om beschermd te worden. Bovendien neemt in verband met de vervuiling van de oceanen en zeeën van de wereld het volume ervan voortdurend af. Natuurlijk is het verlies tot nu toe niet groot genoeg om ons te raken, maar als we zo doorgaan, zullen we dit stadium bereiken.

daarom is het noodzakelijk om geen groot aantal bomen te planten, zelfs als ze niet passen, maar zich eerder te wijden aan de bescherming van de zee en waterwegen in het algemeen. Natuurlijk is het niet zo eenvoudig als het planten van bomen en het hebben van een goed gevoel dat we de natuur hebben geholpen. Maar we geloven dat dit onze natuur veel meer zal helpen.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten